Karkötők

Hópehely karkötő

Nagyon egyszerű elkészíteni: memória karkötő darabra fűztem fel két oldalra 6-6 white opal és crystal AB 4 mm-es swarovski bicone-t, majd a foglalatos kristály után még 6-6 db-ot. Egy hurokkal bezártam a mindkét végét a memóriadrótnak, majd egyik végére a virág alakú mágneses kapcsolót rögzítettem rögtön a memóriadróthoz, másik végén egy karikával a már előre beragasztott 4 mm-es fonott bőrvéget. A bőr másik végére került a kapcsoló alsó része. A képen 18 mm-es edelweis kabochon látható. (Swarovski elements-egyéb kabochonok kategóriában található foglalattal együtt.)

Tavaszi virágcsokor bőrön

Anyagszükséglet:

  • 4 mm fonott bőrszál, vagy bármilyen más 4 mm-es szál a csukló méretében
  • hozzá való kapcsoló
  • 36 db 4 mm csiszolt gyöngy
  • 48 db 4 mm bichon (lehet swarovski vagy cseh is)
  • néhány szem 11/0 kásagyöngy
  • néhány szem miyuki drops

Miután eddig eljutottunk a következő lépésként a “levélkék”-miyuki dropsok jönnek.
A csiszoltak réseibe fűzve a dropsot készen is van a művünk. Belehúzzuk a csövecskénkbe a bőrt, a két végére felragasztjuk a kapcsolót és egy kis száradási idő után hordható a karkötőnk. 🙂

Óarany navettes karkötő

Két sor 4 mm-es fonott bőr fonata között foglalatos navettet szerelőpálcával szereltem rá. A szerelőpálca hurkára szerelt fityegő vagy egyéb más már fantázia kérdése. 🙂

Metál fonott karkötő

9 szál 2 mmes bőrszálat fontam össze, majd 3 mm-es swarovski kristályt fűztem a fonás réseibe. A nagy mágneses kapcsoló nyílásába megy be csak a 9 szál, bár megmondom őszintén abba is elég nehezen. De mint ahogy a képen látható megoldható. 🙂

Oliva-fehér rivolis bőr karkötő

Ehhez kell egy ügyes férfi is, aki a rivoli lyukait fúróheggyel megfúrja, hogy átmenjen rajta a 2 mm-es bőr. A többi része: alul 3 mm-es csiszolt dupla sor raw, rajta virítanak a 3 milis swari virágok.

Tavaszi virágoskert karkötő

Alul 5 db 4 mm-es csiszolt gyönggyel indul, a külső két csiszolt között egy 8/0-ás toho kásával. A tetején virágoznak a 4 mm-es virágok, aztán a következő sorba kerülnek fel a levlkék 2-2 szem 11/0ás delica társaságában.

Kék bőr szett

Madame Dupont gyűrű mintájára készült, 2 mm-es bőr megy át rajta, fonott bőr kapcsolóba csatlakozva.

Fehér fonott karkötő

Fonott bőr karkötő 4 mm-es swarovski kristályokkal, raw technikával készült.

Olivazöld fonott karkötő

Szintén raw technika, csupán 15/0-ás tohoval díszítve.

Fuchsia karkötő

A minta raw technikával készült, dupla kocka van összedolgozva, alul csak a keret swarovski kristály, a többi 3 mm-es csiszolt gyöngy. 2 mm-es bőr és a fonott bőr karkötő alaphoz való kapcsoló szükséges hozzá.

Lila műbőr karkötő

A két sor fonott bőr belemegy a pulsera cleopatra vagy a hebilla kapcsolójába. A virágok hátul egyszerűen egy raw pánttal kapcsolódnak a bőrhöz.

Türkiz-bronz bőr karkötő

Paso-doble minta két sorral középen megtoldva.