Angyalka készítés

Angyalka készítés

A képet régebben készítettem, így a rajta látható angyalkákból nem mind készíthető el, viszont most kapható a képen nem látható számtalan új szoknyácskának való gyöngy, illetve ásványokból és 925-ös ezüst alkatrészekből is elkészíthető már.

Elkészítésük nagyon egyszerű:

Szükséges hozzá egy szerelőpálca, egy szoknyának való: mely minimum 10 mm magas legyen. Ez lehet  virág alakú préselt gyöngy, lehet fém gyöngykupak, kúp alakú köztes (itt viszont hurkos szerelőpálcát ajánlatos használni, mert a talpas átmegy a lyukon, vagy ha nincs hurkosunk, tegyünk a talpas pálcára egy tetszőleges 4-es vagy 6-os gyöngyöt, hogy ne szaladjon át a gyöngykupakon), lehet 10 mm-es csiszolt vagy tekla gyöngy is.

A virág szoknyácskákon jól mutat még pluszba dupla szoknyának, köténykének a harang alakú filigrán gyöngykupak, de ez tetszés szerint elhagyható.

A 10 mm-es gyöngyökre tehetünk még tetszőleges méretű (véleményem szerint max. 10 mm-es) gyöngykupakot “köténykének”.

Ezután jön a szárny, rá a 6 mm-es csiszolt vagy teklagyöngy fejecske, és végül egy 6 vagy 7 mm-es gyöngykupak fejezi be a sort, ez lesz a gloria.

A csoportképen látható egy fehér angyalka, annak a szoknyája egy fehér csepp alakú lámpagyöngy, viszont hozzá fejecskének 8 mm-es gyöngyöt használjunk, a 6 mm-es kicsit sután mutat.

Végül kúpos fogóval bekanyarintjuk a szerelőpálca végét egészen a gloriáig, nem baj, ha több kanyar is lesz a szerelőpálca végén, annál biztonságosabb a csatlakozása.
Készen is van az angyalkánk.

Mutatós ajándék karácsonyra akár medálként, akár nyakláncra felfűzve, akár fülbevalónak, akár mobildísz függőnek. Így saját készítésű ajándékkal lephetjük meg szeretteinket, melyeknek mindig nagyobb az eszmei értéke a boltban készen vásároltnál.

Jó munkát: Brigitta